Den danske sociolog Henrik Dahl beskriver sin egen generation af danskere født mellem det store boom i starten af 1960’erne og oliekrisen i 1973. Det er en generation, der i så høj grad består af modsætninger og subkulturer, at mange slet ikke ser den som en egentlig generation. Denne opfattelse gør Henrik Dahl op med i “Den kronologiske uskyld”.
Noget af det, der i høj grad definerede generationen, som Henrik Dahl kalder ’børnehavegenerationen’, er, at det i disse børns barndom for første gang blev normalt, at begge forældre arbejdede uden for hjemmet, og børnene derfor voksede op med to autoriteter: Deres forældre og de pædagoger, der passede dem i de fleste af døgnets vågne timer.
Henrik Dahl (f. 1960) er en dansk sociolog, livsstilsforsker og politiker. I perioden 1988–1990 var han ansat som medieforsker ved DR og har efterfølgende undervist på RUC og Copenhagen Business School. I offentligheden er Dahl særligt kendt som livsstilsekspert fra DR1-programmet “Kender du typen?” og som politiker i folketinget for Liberal Alliance siden 2015.