Du sidder her med Livet i en glasklokke. Det er efterfølgeren til min første bog Den blå hest, som udkom 2013. Den blå hest er fortællingen om et liv med udiagnosticeret Asperger og AD(h)D. Om den lange og hårde kamp, det er at finde sig til rette i tilværelsen, når omgivelserne ikke forstår, hvad der rører sig i ens sind – og man så heller ikke selv er meget klogere på det.
Livet i en glasklokke er baseret på de foredrag, jeg har holdt en del af efterhånden, både for forældre, diagnosticerede og fagfolk. Der er dog også en hel del, der ikke indgår i foredragene. Det skyldes alene, at der ikke ville være tid til at komme omkring alle bogens emner på et foredrag.
Den er bygget op med spørgsmål og generelle svar samt personlige svar. Og der er også en del fagligt stof i nogle af afsnittene. Jeg vil ønske dig rigtig god læsning.
Uddrag af bogen
Spørgsmål: ”Hvordan har det været at blive mor?”
Tit læser jeg, at man med diagnoser ikke kan håndtere at få et eller flere børn. At man ikke burde få børn, når man har en diagnose.
Personligt:
Se, det er jeg jo glad for, at ingen fortalte mig dengang. Min psykiater har efterfølgende fortalt mig, at teoretisk set burde jeg ikke have kunnet magte at have 2 børn. Men det har jeg jo fået, og de har da også begge overlevet fint. Ironi kan forekomme.
Om forfatteren
Susanne Elisabeth Longhi (f. 1967) er fra Himmerland i Nordjylland. Bogen er skrevet som en vidensdeling af de vigtige kommentarer, der kommer fra diagnosticerede, forældre og fagfolk ved hendes mange foredrag af samme navn som bogen. Foredragene holdes sammen med en Autisme- og ADHD-rådgiver.