«Det var i de dage da jeg langsomt og intenst var begyndt at opdage, næsten på samme måde som jeg opdagede andre af Danmarks hemmeligheder, at øl barmhjertigt åbnede døre og vinduer som tidligere havde været lukkede for mig, og nye, friskere lufte vældede ind i mit liv. At være halvfuld midt på dagen og med fred i sjælen gå og trække vejret, som om Københavns flere århundreders historie var min… ja, det var vidunderligt.»
Rubén Palmas noveller fortæller om hans møde med Danmark og danskerne, efter han kom til landet i midten af 1970’erne. Gennem den unge chilenskfødte flygtnings øjne ser man det danske folk i et anderledes lys, end man er vant til, og således lærer de små finurlige historier os både noget om danskernes særegenheder og om, hvor meget mennesker har tilfælles på tværs af oceaner og landegrænser.
Rubén Palma (f. 1954) er født i Santiago i Chile, men flygtede som 19-årig til Danmark efter det blodige militærkup i 1973. I Danmark havde han en lang række forskellige jobs, før han i 1986 vandt Politikens kronikkonkurrence med indlægget “Os og Vidunderet”. Han blev bidt af at skrive og udgav romaner og noveller om livet som flygtning i Danmark. Rubén Palma har i en lang årrække arbejdet på asylcentret Sandholmlejren ved Dansk Røde Kors.