Hvilke venner havde digteren Ingemann som barn? Hvordan var erhvervsmanden Tietgens skoletid? Og hvad brugte forfatteren Carsten Hauch sit iltre temperament til?
Har du nogensinde undret dig over, hvordan de store danske mænd og kvinder var som børn? Så tag dig selv og dine børn med på en eventyrrejse med «På egen hånd og andre fortællinger»: Følg C.F. Tietgen,,
Ingemann, Carsten Hauch, H.C. Andersen og mange flere i deres børnefodspor i fortællingerne om venskaber, eventyr, møder, stærke viljer og store ånder!
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
OTA-bøgerne er en samling af 160 titler, der var de mest udbredte børnebøger i perioden 1924–42. Hver især indeholder en række små opbyggelige fortællinger om steder, myter, sagn og klassevilkår i verdenshistorien. Hovedforfatterne bag serien var lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889–1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi og Ulrikka Eleonora Nørgaard. De fleste af bøgerne er illustreret af Oscar Knudsen (1898–1971).
Bag størstedelen af serien «Fortæller fra …» stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889–1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898–1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.