Verdwaal in de charme van Parijs, waar romantische dromen tot leven komen met drie romantische titels van Barbara Cartland.
Over 'Een maagd in Parijs':
Gardenia Weedon verlaat als jonge vrouw haar thuis in Engeland nadat haar ouders zijn overleden. Ze verhuist naar Parijs om bij haar weelderige en modieuze tante, hertogin de Mebillon, in te trekken. Al gauw bevindt Gardenia zich in de mooiste jurken op losbandige feestjes met haar tante en de welgestelden van Parijs, maar ze voelt zich er allesbehalve thuis. Waarom kijken alle feestvierende mannen naar haar en wat willen ze van haar? Maar de uitdaging begint pas echt voor Gardenia als ze halsoverkop verliefd wordt…
Over 'De vrijheid tegemoet':
Het leven van een prinses valt Marie-Celeste zwaar: het is saai, de regels zijn streng en haar zusje moet door rugklachten het bed houden. Haar enige uitweg zijn de muzieklessen met professor Dumont, die haar vertelt over het kunstenaarsleven in Parijs. Als Marie-Celeste hoort dat ze uitgehuwelijkt gaat worden is dat de druppel: de volgende ochtend ontvlucht ze, samen met de oude professor het paleis en stapt ze op de trein naar Parijs. Maar hoe lang kan ze haar verantwoordelijkheden ontlopen? Hoe kan ze kiezen tussen de liefde van een kunstenaar en haar koninklijke titel?
Over 'Gouden illusies':
Als niet alleen Linetta's beide ouders, maar ook haar gouvernante overlijden, ziet ze geen toekomst meer in Engeland. Ze vertrekt naar Parijs, naar een nichtje van haar gouvernante. Die Blanche is inmiddels een beroemde, prachtige actrice voor wie geen deur gesloten blijft. Ze trekt Linetta mee in die wereld van prachtige huizen, nieuwe garderobes en grote feesten. Temidden van al die gouden illusies voelt Linetta zich steeds minder op haar gemak. De nuchtere Markies van Darleston komt dan ook als geroepen, net als toen hij haar te hulp schoot aan boord van het schip naar Calais. Maar weet hij haar ook te helpen met haar zoektocht naar de waarheid over haar vader?
Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijfster ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.
Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.
In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft — en dat nog altijd doet.