Efter salget af gården er familien flyttet til et parcelbrug på kun seks tønder land, og Svend må tage arbejde ved siden af. Vilhelm og Thomas, for at komme væk fra faderen, er stukket til søs. Frederik tjener stadig bønder og hjælper sin far. Der holdes sølvbryllup med hele familien. Thomas vender hjem og har store planer. Vilhelm er i Sverige, får fast arbejde og en fast kæreste, men forlader hende da det trækker op til bryllup. Lisbeth vil giftes og være hjemmegående. Grete konfirmeres langt om længe. Frederik bliver kæreste med en enlig mor. Søren, når han ikke ligger på hospital, foreslår frække lege. Kristian begynder i skolen, hvor han brillerer i timerne, men tyranniseres i frikvartererne. Thomas tager arbejde på en nordjysk gård sammen med Frederik for at blive sin barnekæreste, Agnete, kvit, men stikker til søs. Agnete sender et brev til forældrene. Lisbeth aner uråd og tager affære.
Uddrag af bogen
For kvinder er de stærke. Men de må bare ikke vide det. De har ikke godt af at vide det. Ikke fordi han gør sig sådanne tanker. Det tør han slet ikke. Han er en svag mand, forkælet af sin kones kærlighed. I virkeligheden bebrejder han hende hver eneste lille ting der forstyrrer hans sjælefred. Som om det var hendes opgave at skåne ham for alt hvad der er ubehageligt. Det er derfor han bliver vred når han bliver vred. Ikke over noget eller på nogen, men fordi han føler sin lykke truet. Det er det han lever for, sin egen lykke. Og Gudruns selvfølgelig. Deres lykke sammen. I det perspektiv bliver børnene ofte forstyrrende elementer, uberegnelige som børn er.
Om forfatteren
Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, kostskolelærer i England, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., samt oversætter af Shakespeare og anden elizabethansk poesi, har skrevet romaner, skuespil, hørespil, noveller samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, hvis historie, fra besættelsen til 90’erne, også er Danmarks.