Du er, hvad du spiser
Da vi på kostvejlederlederuddannelsen nåede til emner som inflammation, intolerancer, autisme og ADHD, forsvandt jeg i mine bøger. Det ramte lige ned i mit eget liv og nogle af de tanker, jeg gik og tumlede med. Og jeg slugte det råt.
I første omgang indså jeg rigtigheden i den helt banale påstand: Du, er hvad du spiser. Men hvordan virkede det? Brikker, som før havde virket uforståelige for mig, begyndte at falde på plads, i takt med at min viden om kostens betydning for vores sundhed voksede. Jeg indså, at det ikke kun handler om at spise sundt. Vi er alle unikke og reagerer forskelligt på madvarer, ligesom vi reagerer forskelligt på lugte, lyde, oplevelser og samvær med andre mennesker. Så det handler i endnu højere grad om at spise det, der er rigtigt for min krop. Jeg havde jo selv mærket, hvordan jeg pludselig fik mere overskud og blev mindre træt, da jeg ændrede kostvaner.
Nu læste jeg, hvordan maden kan påvirke adfærden og øge eller mindske forstyrrelser inden for blandt andet autismespektret og ADHD