I Vores Fyn 2018 kommer læserne med på guidede ture til bla. New Orleans, Afghanistan, Jylland, Sjælland, Fyn, Munkebo og Vollsmose.
Der er historier om tresserne og den rygende, rockende og rullende ungdomskultur, som trækker tråde til i dag gennem foreningen ”Rock med Rynker”. ”Sangen om Larsen” fremført af selveste Dronning Margrethe, hippier i Thylejren, indianeren Hawk, Håbets skole, Kertemindes forjættede Røde Pimpernel, fartbumpet Fyn, to ostemadder og det franske Mont Ventoux.
Ikke at forglemme; en glemt fynsk digter, en legendarisk dokumentarfilm, et kærligt møde mellem kulturer, sammenhold på trods af nederlag på 24–1 til Kerteminde Boldklub, tredive års vedholdende kulturkanal, den indre svinehund, samtalens magi, nissen Julius og en jysk indvandrer fra Skjern.
”At rejse er at leve”, sagde H.C. Andersen i Mit Livs Eventyr. Alle disse rejser er levet fuldt, og de er et livs eventyr hver især, fælles for dem er, at de startede som en drøm…
Uddrag af bogen
Jeg blev ved et tilfælde kastet ned på Fyn, da min teenagetid begyndte. Det tog Fyn sig ikke rigtig af, og det er forståeligt. Jeg var på ingen måder en imponerende teenager.
Halvanden meter lav, med kæmpestore, klodsede briller og tøj, der bestod af lige dele fund fra genbrugsbutikker og hjemmestrik. Det var i starten af 80’erne, og dengang var det bedste råd til børn, der følte sig udenfor, at dét skulle de tage at holde op med.
Jeg blev ved et tilfælde kastet ned på Fyn, da min forældre blev skilt. Det forandrede ikke Fyn, men det forandrede mig.
Om forfatteren
Jørgen Nancke har bevæget sig fra den sociale arvs forkrøblende univers og ud i livets lys. En rejse præget af mørke, melankoli og modvind, som besjæler hans teksters omfavnende dybder. Jørgen Nancke kan også opleves som avisskribent, foredragsholder, digter og musiker – sider, som alle hudløst og ærligt afspejler hans levede mønsterbryderliv.