Jens Andersen

500 citater af Dronning Margrethe

  Rasmus Koch Sørensenhas quoted2 years ago
  ”Der er ikke noget så begavet som folk, man er enige med, vel?”
  Rasmus Koch Sørensenhas quoted2 years ago
  Ja, selvfølgelig kunne det være sjovt at besøge Christiania, men selvfølgelig kunne det være absolut sjovest at besøge Christiania, hvis man ikke så ud, som jeg gør.
  Pia Krahmer Rasmussenhas quoted24 days ago
  Francis Fukuyama

  ”Hans tese om ’Historiens afslutning’ har jeg aldrig troet på. Aldrig. Det kunne jeg slet ikke forestille mig, sådan noget pjank, for der er altid noget, der fortsætter. Historien standser ikke.”
  Nicolai Tobias Visti Pedersenhas quotedlast year
  ”Jeg synes ikke, der er nogen fortrydelsesparagraf i ægteskabet. Jeg er i hvert fald vokset op med den opfattelse, at det er der ikke. Det skal der ikke være. Og ikke blot fordi det er inden for en kongefamilie.”
  Nicolai Tobias Visti Pedersenhas quotedlast year
  Selv om man vælger med hjertet, behøver man jo ikke at slå hjernen fra.”
  Nicolai Tobias Visti Pedersenhas quotedlast year
  ”Kærlighed tager gidsler, siger man. Elsker man, får man mere at miste.”
  Kirsten Søndergaardhas quoted2 years ago
  År efter år. Her taler en nysgerrig og bevidst sprogbruger, der altid har forberedt sig grundigt, kan sin ordbog og grammatik, men samtidig har antennerne langt ude efter nye, spændende ord og udtryk, hvad enten de kommer fra nutiden eller fortiden – eller fra et af de fire sprog, Dronning Margrethe behersker ud over dansk. Denne sproglige vitalitet, der dybest set handler om at se og forstå det danske sprog indefra, forklares i et af Dronningens citater:
  ”Jeg har forsøgt at holde mine børn lidt i ørerne, hvad sproget angår, men omvendt samler jeg også mange udtryk op fra de unge og kan lide at variere. Nogle gange går man i shorts og T-shirt, andre gange i kjole, ikke sandt?”
  Som statsoverhoved i vor tid skal man ikke bare kunne udtrykke sig verbalt, men også på flere forskellige måder. En smuk, ceremoniel facade er ikke tilstrækkelig i sig selv. Nøglen til vedvarende succes i regentrollen er selve sproget, der binder os sammen som folk, og evnen til at videregive budskaber og meddelelser. Dronningen formår ikke bare at være den korrekte og formelle majestæt, men også den spontane, slagfærdige og lattermilde Margrethe.
  Mon nogen anden nulevende dansker har talt så ofte til os og leveret så mange spredte indblik i sit liv og sin historie, tanker og meninger som Dronning Margrethe? Og på trods af at en dansk konge eller dronning ikke har ytringsfrihed, men er forpligtet på Grundloven, hvilket dog aldrig har lagt låg på Dronningens lyst til at ytre sig. Som den metaforglade monark selv ser sit livs udfordring, så ”gælder det om at holde sig på måtten og ikke være bange for at stå på den”.
  Det er i den grad, hvad denne bogs 500 citater, der bygger videre på min bog Om man så må sige fra 2012, dokumenterer. Åndeligt vingefang og sproglig spændvidde i et menneske, der elsker at lege med ord og aldrig er bange for at udfordre normalmeteren i det danske sprog. Som Dronning Margrethe udtrykker det i et af bogens citater:
  ”Man skal sikre sig, at man har liv i sit eget sprog. Det er at sørge for, at ens sprog spiller på alle tangenter.”
  Det fortræffelige råd er hermed givet videre, sammen med bogens øvrige citater.
  Jens Andersen, februar 2020
  Kirsten Søndergaardhas quoted2 years ago
  piller vandrer den ud i det dybe vand, mens den stiger og stiger helt op i det blå – eller grå – dristig som en tanke. Den spænder to kyster sammen og forbinder hav og himmel. Som i en drøm føler vi, at vi svæver, mens broen stor og konkret bærer os over dybet til den anden side.”
  2000 • Tale ved indvielsen af Øresundsbroen
  bøger

  ”Familien siger, at tryksværten havde en fuldkommen magnetisk tiltrækning på mig som barn, og ligegyldigt hvad og hvor, så var jeg fortabt i en bog
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)