bookmate game
sr
Books
Etgar Keret

Sedam dobrih godina

„Etgar Keret je genije.“  New York Times
„Izvanredan pisac! Potpuno drugačiji od svih pisaca koje znam. Glas nove generacije.“  Salman Ruždi
Godine između rođenja sina i očeve smrti bile su za Etgara Kereta dobre godine iako je bilo mnogo razloga za zabrinutost. Lev je rođen usred terorističkog napada. Etgarov otac dobija rak. Opasnost od rata se stalno nadvija nad njihovim domom i prožima svakodnevicu.
Mračna stvarnost rađa opsesivne, loše misli, a autor ih se rešava tako što na prefinjen način i kroz prizmu apsurda razmatra širok dijapazon tema — od vojne službe svog trogodišnjeg sina do terorističkih „Ljutih ptica“.
Krećući se vešto od ličnog do političkog, od razigranog do mudrog, Sedam dobrih godina iskazuju afirmativan pogled na našu potrebu da i na najneočekivanijim mestima tragamo za dobrotom i stvaramo priče koje ovom hirovitom svetu daju smisao.
„Etgarove priče su podsetnik na ono sirovo i neopipljivo što najčešće ostaje neizrečeno: veliko umetničko delo često je samo mali dokaz velike ljudske duše. One su ljupke i mudre, elokventne i transcendentne, jer i sam Etgar obiluje tim vrlinama… Veoma sam srećan što Etgar i njegove knjige dopiru do ljudi i čine svet boljim.“ Džordž Sonders
„Briljantni, dinamični i urnebesni memoari genijalnog i maestralnog pripovedača.“ New York Times
„Keret je majstor: hrabar, saosećajan, svoj.“ Observer
125 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • b9999345571shared an impression3 years ago

  U nekom smislu podseća na Kišona, po pristupu i inspiraciji u životnim situacijama. Rezak zdrav razum i humor su vrlo razumljivi u Srbiji koja je prošla kroz ludilo bombardovanja.

 • DRAGANshared an impression3 years ago

  Lepa

 • andytheladyshared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  💞Loved Up

  Odlicna knjiga! Prvi put se susrecem sa piscem i bas sam odusevljena. Stil pisanja je opusten, ne opterecuje, teme i dogadjaji su zivotni i ljudski, ali ispricano je sve na nekakav pozitivan i komican nacin. Preporuka!

Quotes

 • SylviShas quoted2 years ago
  Svašta smo već preživeli zajedno – bolesti, ratove, terorističke napade, pa ako nam je sudbina sada namenila mir, i to ćemo preživeti.
 • galasolehas quoted4 years ago
  Kad pokušavam da se prisetim priča za laku noć koje mi je pre mnogo godina otac pričao, shvatam da su ti fascinantni zapleti zapravo imali skrivenu pouku. Trebalo je da me nauče da ljudsko biće ima potrebu da nađe dobrotu čak i tamo gde se čini da je nema. Da ne treba ulepšavati stvarnost već njenu ružnoću posmatrati iz drugog ugla, s razumevanjem i saosećanjem za svaku bradavicu i boru na njenom izbrazdanom licu.
 • Karmenhas quoted4 years ago
  Ali, što se kaže, „to što sam paranoik ne znači da me ne proganjaju“.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)