Jens Blendstrup (f. 1968) er vokset op i Risskov ved Aarhus som den yngste i en drengeflok på fire. Hans far var jungiansk psykolog, men levede store dele af sit liv som pensionist. Hans mor er uddannet kunsthåndværker og arbejdede gennem hele hans barndom flittigt på gigantiske tæpper, når hun da ikke knoklede for at holde sammen på familien.
Jens Blendstrup har altid digtet. I folkeskolen gik han ofte amok i fristile, men helt i stå i analyser. Han debuterede i Hvedekorn i 1988 efter voldsomt pres fra sin promotor Lars Bukdahl, der fik overbevist en noget vrangvillig Poul Borum om, at Blendstrups titler i hvert fald var gode. Novellesamlingen Mennesker i en mistbænk udkom i 1994, men Blendstrup mener selv, at hans egentlige forfatterskab først startede 5 år senere med romanen Dame til fornuftige priser. Det var her, han begyndte at anvende humor for alvor.
Jens Blendstrup er betaget af mennesker, især fra de kvarterer han engang har boet i. Erindring, at huske tilbage, har altid optaget af ham, selvom den bedste litteratur for ham ikke er selvbiografisk, men begge dele: løgn og latin og sandhed. Bogen om hans far, Gud taler ud (2004), er stadig en central bog for Jens Blendstrup. Siden den har han kunnet skrive tættere på kernen, som han siger.