fi
Audio
Sven Hassel

Rangaistuspataljoona

Listen in app
Joukkue sai venäläiset univormut ja miehitti valloitetut T 34 -panssarivaunut, minkä jälkeen se lähetettiin tiedustelutehtäviin venäläisten linjojen taakse. Saksalaiset suhtautuivat selvästikin kevyesti arvostettuun Geneven yleissopimukseen. 

Tunti toisensa perään me ajoimme kohti itää. Kiersimme kaupungit ja kylät kaukaa. Monta kertaa ohitsemme ajaneet venäläiset joukkueet huusivat meille jotain. 

– Kuinka paljon meillä on bensiiniä? kysyi Vanha. 

– Juuri riittävästi, että voimme puhdistaa tahrat Pikkuveljen housuista, vastasi Porta. 

– Nyt me tarvitsisimme monta sataa litraa, arveli Heide. 

– Mittari näyttää nollaa, vastasi Porta, tankissa on korkeintaan viisi litraa.
Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta, minkä seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Myöhemmin Hasselin tie vei vankileirille, missä hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen. 

Rangaistuspataljoona kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917-2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.
12:29:37
Publisher
Saga Egmont

Impressions

    How did you like the book?

    Sign in or Register
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)