fi
Audio
Sven Hassel

SS-kenraali

Listen in app
SS-kenraali viheltää pilliinsä. Helvetillinen melu räjähtää ilmaan. Ammukset sinkoilevat valkopukuisten hahmojen ympärillä. 
– Vääpeli Beier! komentaa luutnantti. Pyrkikää joukkueen kanssa kohti metsää. Me suojaamme. 
– Aina me! nurisee Porta. Miksi meidän on yksin voitettava Adolfin voitokas perääntyminen? Koko sota epäonnistuisi ilman meitä. 
Kaikki ovat täysin varmoja, että sota on hävitty. Mutta kukaan ei puhu antautumisesta. Raakuudestaan huolimatta elämämme on meille liian arvokas.

Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta, minkä seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Myöhemmin Hasselin tie vei vankileirille, missä hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen. 

SS-kenraali kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917-2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.
13:52:50
Publisher
Saga Egmont

Impressions

    How did you like the book?

    Sign in or Register
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)