Tolv kendte mænd fortæller om deres bedstefædre og om den tid de levede i. Vi møder store komponister, digtere, maskinfabrikanter, borgmestre, frisører, arbejdere og husmænd. Mænd fra alle samfundslag og alle egne af landet, som med hårdt arbejde har skabt det moderne Danmark.
Det er historien om hvordan værdier, idealer, familiemønstre og manderollen har ændret sig. Der er meget langt fra den hvidskæggede bedstefar, der i gamle dage tronede for enden af middagsbordet, til den (bonus)bedstefar, der i dag henter ungerne i vuggestuen. Eller hvordan? Vi møder alle varianter af den danske bedstefar i det tyvende århundrede: De fraværende, de milde, de legende, de frygtindgydende, de kloge – fælles for dem alle er, at de har sat sig dybe spor i børnebørnene.
Torben Brostrøm ; Uffe Ellemann-Jensen ; Bo Tao Michaëlis ; Knud Romer Jørgensen ; Peter Øvig Knudsen ; Naser Khader ; Martin Bigum ; Manu Sareen ; Jens Blendstrup ; Nikolaj Koppel ; Martin Krasnik ; Anders Morgenthaler
En dejlig bog med erindringsglimt, der tydeligt viser hvilken betydning den ældre generation har haft for disse 12 personer. Mest for 50+, der måske selv har haft lignende patriarkalske bedstefædre og bedsteforældrene selv, der trods en lidt ændret rolle alligevel kan få stor betydning for børnebørnene. Jette Landberg, lektør.