fi
Audio
Sven Hassel

Tuhotkaa Pariisi!

Listen in app
Porta pyörittää radion nappuloita. Hän etsii BBC:tä. Häiriölähettimet tuuttaavat. 

– Ymmärrätte kai, että meiltä lähtee henki, jos jäämme kiinni, Heide varoittaa. 

– Täällä Lontoo, täällä Lontoo, BBC lähettää Ranskaan… Tiedämme, että ranskalainen vastarintaliike kuuntelee suurella mielenkiinnolla… Mutta me tiedämme, että olemme hävinneet sodan. Olemme tienneet sen jo kauan. Kauan ennen kuin poliitikot ymmärsivät sen. Kaveruutemme saa meidät jatkamaan. Olemme olleet sotilaita liian kauan, olemme tottuneet karjuviin komentoihin. Kasarmissa meidän itsenäisyytemme tapettiin. Näkisivätpä he meidät nyt – sotahullut, jotka elävät paraatimarsseista, vaskimusiikista ja liehuvista lipuista. Täällä me makaamme rikkinäisinä, verisinä, pelokkaina petoina. Jokainen hermomme huutaa kauhuissaan kohti taivasta.

Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta, minkä seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Myöhemmin Hasselin tie vei vankileirille, missä hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen. 

Tuhotkaa Pariisi kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917-2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.
11:28:21
Publisher
Saga Egmont

Impressions

    How did you like the book?

    Sign in or Register
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)