Kirsten Thorup

Indtil vanvid, indtil døden

Listen in app
Efteråret 1942. Et overfyldt tog bevæger sig ned gennem  det mørklagte Tyskland. Med om bord er den unge danske kvinde Harriet, som har efterladt sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde og nu er på vej mod München. Hendes mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen, og midt i sorgen brænder Harriet efter at handle, konfrontere sig med krigen, bidrage med noget.

I München indkvarterer hun sig hos Gerhards tyske officerskollega Klaus og hans danske kone, Gudrun. Klaus er generalløjtnant i Luftwaffe, og ægteparret tilhører den nazistiske overklasse. I deres pragtvilla flyder sherryen, og interiøret er som i en hollywoodfilm. Men snart begynder de fornemme kulisser at slå revner, og en grusom virkelighed træder frem.

Kirsten Thorups INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN er en roman om kærlighedens og krigens galskab. Et portræt af en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand, men insisterer på at forholde sig neutral til nazismen – alt imens vold, angst og modstand spreder sig på den indre front: kvindernes og børnenes krig.
15:31:12
Publisher
Gyldendal

Other versions

Indtil vanvid, indtil døden, Kirsten Thorup

Impressions

JM
JMshared an impressionlast month

Lyder spændende, men jeg kan ikke blive fanget af den

Betina
Betinashared an impression2 months ago

Gav op. God fortæller. Spændende historie epoke/vinkel at belyse. Jeg syntes Harriets selvopfattelse som Ollerup-pige er en spændende vinkel men selve dialoger mellem personerne og historien halter gevaldigt. Det er så ærgerligt : den starter så godt men godt halvvejs må jeg give op på haltende - hullede - overfladiske fortællestil

Sara Catharina Kjeldsen
Sara Catharina Kjeldsenshared an impression8 days ago
💀Spooky
🔮Hidden Depths
💡Learnt A Lot

En ok bog. Dog ikke en jeg vil læse igen.
Lidt langtrukken i starten. Men glad for hørte den til ende.

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Indtil vanvid, indtil døden, Kirsten Thorup
Indtil vanvid, indtil døden
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)