"Fynbosnak, der første gang udkom i 1900, var Morten Korchs anden bog, og ligesom i hans debutsamling, "Fynsk Humor", findes der heri skildringer af høj og lav, af sognefoden, bondemanden, og præsten; af begravelser og frierier, politisk tale og hverdagssnak. De 10 fortællinger, der indledes med et langt digt om Lars Skemans liv og levned, bærer alle præg af Morten Korchs kærlighed til sine fynske medmennesker, men der er også gjort plads til et kritisk blik på almindelige menneskers tåbeligheder.
"Fynbosnak" cementerede Korch som en forfatter, man skulle holde øje med, og novellesamlingen er en vigtig del af dansk litteraturhistorie.
Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.