Da udvandringsfeberen rasede i Danmark i anden halvdel af 1800-tallet, var USA den helt store magnet. Men over 15.000 danskere blevet tiltrukket af endnu mere eksotiske egne og slog sig ned i Sydamerika.
I "Rejsen mod Syd" tager Søren Flott læseren med til Argentina, som var danskernes foretrukne destination i det sydamerikanske, og fortæller historien om den såkaldte danskertrekant syd for hovedstaden Buenos Aires, hvor udvandrerne slog sig ned og skabte en danskerkoloni med danske forretninger, dansk skole og dansk kirke, så man kunne opretholde den danske kultur langt væk hjemmefra. Det betyder, at der i dag stadig tales dansk flere steder i Argentina, hvor der er 50.000 danske efterkommere.
"Rejsen mod Syd", der er blevet til via arkivresearch og interviews i Danmark og Argentina, beretter også om eventyrerne, der brød med den frodige pampa og rejste ind i junglen til El Dorado, hvor de drømte om rigdom.
Søren Flott (f. 1977) er journalist og har specialiseret sig i den fortællende journalistik. Han har en forkærlighed for fortællinger om almindelige mennesker med usædvanlige historier. Han har blandt andet udgivet bøgerne "Sønderjylland besat" om dagene under besættelsen i 1940, hvor linjerne mellem det danske flertal og det tyske mindretal blev skåret skarp op, og "Danmarks Titanic - Historien om den største danske skibskatastrofe" om det danske udvandrerskib S/S Norge, der i 1904 forliste vest for Skotland med kurs mod New York.