Sammen med journalist Dorthe Løwendahl Bomann udforsker Niels Hausgaard, hvordan vi har fortalt historier til hinanden, siden vi sad om lejrbålet for 350.000 år siden, hvorfor nogle historier er bedre end andre, og hvad de betyder for os som individer og i en større sammenhæng. Og det er ikke så lidt, skulle de hilse at sige.
Historiefortælling har haft en særlig betydning for Niels Hausgaard, lige siden han lå under spisebordet og lyttede til en langsom rumlen af voksne stemmer i sit barndomshjem. Han samler på dem og giver dem videre. Som en af landets mest populære entertainere har han gennem et halvt århundrede fortalt om stort og småt og mangt og meget fra Hirtshals til København. Altid på sin helt egen facon med skarpe betragtninger, satire og underspillet komik, når han beskriver mennesker eller vores samfund, så man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet.
Det samme gør sig gældende i denne bog, der dykker ned i spændende videnskab om historiefortælling, mens Niels Hausgaard med udgangspunkt i sit liv og virke sætter ord på, hvordan historier har spillet en uundværlig rolle for ham. Samtidig ligger det ham på sinde, at vi ikke må glemme at dele historier med hinanden i en verden fuld af skærme, støj, sociale medier og tv-serier ad libitum. Som han skriver: "Vi skal fortælle historier, finde vores fælles materiale. Når vi tør blotte os, være selvironiske og forlade tomgangssnakken, viser vi hinanden tillid, så berører vi hinanden. Og så ånder vi i takt."
Niels Hausgaard (f. 1944) er sanger, sangskriver og skuespiller. I mere end fem årtier har han rejst landet rundt og underholdt generationer af danskere med musik, satire, skarpe betragtninger og sjove historier.
Dorthe Løwendahl Bomann (f. 1979) er prisvindende journalist og har arbejdet på TV 2 og skrevet for flere aviser, altid med fokus på mennesker og fortællinger. Hun har virksomheden Den Gode Historie.