KVINDERNE PÅ SPROGØ handler om et politisk eksperiment, der strækker sig over årene 1923 til 1961. På den lille ø Sprogø i Storebælt placerer man, hvad man kalder ‘moralsk åndssvage’ kvinder - dvs. kvinder, der vurderes som svagt begavede og kvinder, der opfører sig ‘letfærdigt og løsagtigt’. Herude omgivet og indespærret af kilometervis af åbent hav vil man genopdrage kvinderne. Her er man sikker på, at de ikke får børn. Børn, man frygter vil ligge samfundet økonomisk til last og undergrave befolkningens arvemasse med deres dårlige gener.
Videnskaben har altid eksperimenteret på mennesker, og resultaterne har haft stor betydning for meget af det, vi i dag ved om menneskekroppen og sindet. I serien EKSPERIMENTER MED MENNESKER dykker vi ned i nogle af historiens mest grusomme menneskeforsøg. Forsøgene revolutionerede videnskaben, men havde frygtelige konsekvenser for de involverede …
Serien er skrevet og produceret direkte til lyd af Munck Studios for Gyldendal Stereo. Den bygger på journalistisk ressearch, men kan indeholde fiktive elementer i form af opdigtede dialoger og scener. Manus og tilrettelæggelse: Anne Jeppesen og Anne Lundager. Musik: Lars Bork Andersen. Redaktør: Hanne Budtz- Jørgensen
Forsidebilledet af kvinderne på Sprogø er fra Forsorgshistorisk museum.