Det celebre stjernepar Shin Sang-Ok og Choi Eun-Hee var forsidestof i efterkrigstidens Sydkorea. Forelskelsen, ægteskabet og skilsmissen mellem den store filminstruktør og den smukke skuespillerinde var en god historie, og hele befolkningen læste med.
Det gjorde Kim Jong-Il også i Nordkorea. Som landets propagandaminister var den kommende diktator besat af store melodramaer - og han var overbevist om, at den kommunistiske propagandakamp skulle vindes gennem det sydkoreanske stjernepar. I 1978 fik han derfor det hemmelige politi til at kidnappe instruktøren og skuespillerinden.
I fem år levede parret i fangenskab - hun indespærret i en luksuslejlighed, han i politisk torturfængsel, fordi han nægtede at lave propagandafilm. Da styret endelig fik instruktøren knækkede, blev parret forenet i et kæmpestort, iscenesat tvangsbryllup. Nu havde Kim Jong-Il fået genskabt stjerneparret, og kameraerne var klar til at rulle. De følgende tre år optog parret under tvang propagandafilm for diktaturet - blandt andet en kommunistisk genindspilning af Godzilla. Imens planlagde de i dybeste hemmelighed deres flugt fra verdens mest lukkede land.
Gennem omfattende research fortæller Paul Fischer den vanvittige historie om Kim Jong-Ils spektakulære kidnapning. Som læser følger man tæt parret, der vågnede op til deres livs mareridt - og som sammen måtte planlægge en livsfarlig flugt.
Paul Fischer er dokumentarfilminstruktør og journalist. Han har skrevet en række artikler om Nordkorea til bl.a. Los Angeles Times og New York Times. "Film, frygt og propaganda "er hans første bog.
ANMELDERNE SKREV
"Det er en utrolig og medrivende historie, lige til et filmmanuskript (...) Igennem denne spændende og uhyggelige fortælling om to mennesker, der bliver kastebold i en politisk konflikt, får man et helt enestående billede af det lukkede nordkoreanske samfund (...) Og man lægger ikke bogen væk, før sidste side er vendt."
- 5 hjerter, Politiken
"Ny amerikansk bog folder hele den hysteriske historie ud - og den er en sand thriller (...) Paul Fischer beskriver det, så læseren sidder med hjertet i halsen."
- Filmmagasinet Ekko