Moder Jord trues af en invasiv art, og the point of no return nærmer sig hastigt, uden at der sættes tilstrækkeligt ind til trods for de gode intentioner.
Det hele eskalerer, da en ekstrem aktivist tager affære, og ord bliver til handling. Pludselig bliver hans løsninger en del af selve problemet, og næsten ingen ved besked om hans umenneskelige ideer, før det er ved at være for sent.
Det store spørgsmål er, hvad der skal til for at sikre menneskehedens overlevelse − i harmoni med Moder Jord ... og os selv.
Uddrag af bogen
Kort efter kunne han skimte, at store isblokke fra gletsjeren nu lå flere kilometer nede af bjerget sammen med den enorme mængde sne, som lavinen havde ført med sig. I månelyset så det ret skræmmende ud, men missionen var lykkedes, og han følte sig i live og sporet ind på det helt rigtige langt om længe. Tvivlen var væk, og hans idé havde været genial:
Det gjaldt om at flytte problemerne helt ind på livet af folk, hvis miljø- og klimaholdningen skulle ændres radikalt, og hvis der skulle være håb om, at der blev gjort noget ved det hele. De mange årtier med plastikøer i havene, som vi intet havde gjort ved, havde bekræftet den gamle tese om ”ude af øje; ude af sind”. Han håbede, at det denne gang blev mere nærværende for befolkningen, at der faktisk var store problemer, som der måtte tages hånd om og som ikke bare kunne ignoreres.
Om forfatteren
Kim Risør arbejder som rådgiver, og det helhedsorienterede mindset går igen i hans menneskelige spændingsromaner Forbundne kar, Tigger og nu også Til kamp for Moder Jord. Udgangspunktet er, at der – ud over god og spændende underholdning – skal være noget på hjerte og noget at reflektere over som læser.