Thomas Larsen

Mette Frederiksen

Listen in app
Gennem fem generationer har Mette Frederiksens familie været socialdemokrater, og hun kan følge partiets historie fra strejker og arbejdskampe til de store folkelige og politiske gennembrud gennem sin egen families historie. Socialdemokratiet er hendes dna.

Men det er også fortællingen om Mette Frederiksens rolle i Socialdemokratiet. Hvordan hun som 27-årig blev opfordret af Mogens Lykketoft til at efterfølge ham som formand efter valget i 2005 – og sagde nej. Om at stå klar med ministerliste og regeringsprogram i 2014, da alle troede, at Helle Thorning-Schmidt ville få en toppost i EU. At blive valgt i 2015 uden modkandidater som den oplagte efterfølger. I bogen fortæller hun for første gang om de erfaringer hun høstede fra regeringssamarbejdet S/SF/R i perioden 2011-2015.

Endelig er det historien om en socialdemokratisk partiformand, der er konfronteret med sværere udfordringer end forgængerne i en tid, hvor globalisering, teknologi, indvandring og ulighed får vælgere til at flygte fra de gamle partier og flokkes om nye bevægelser.

10:51:17
Publisher
Gyldendal

Other versions

Mette Frederiksen, Thomas Larsen

Impressions

Grethe Nørholm Ærensgaard
Grethe Nørholm Ærensgaardshared an impression3 months ago
👍Worth reading

Nyttig viden

Nils Thornberg Djervad
Nils Thornberg Djervadshared an impressionlast year
👍Worth reading

De første kapitler er det hele værd. Det er virkelig spændende at høre om Mette F.’s baggrund og vej til sin første ministerpost. Bogen ender desværre i en pligtagtig gennemgang af socialdemokratiets nuværende politik. Helt ok, men det er altså nemmere at læse i en folder eller på en hjemmeside.

Jannie Meedom Nielsen
Jannie Meedom Nielsenshared an impressionlast year
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Mette Frederiksen, Thomas Larsen
Mette Frederiksen
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)