I bogen gør Laura Vilsbæk op med det stereotype billede af, at der primært er plads til Jens’er i jakkesæt i de danske SMV-bestyrelser. Hendes ærinde er, at billedet skal nuanceres, og bestyrelsesarbejdet afmystificeres, så der kan komme mange flere forskellige profiler i spil de danske bestyrelser. Til gavn for virksomhedernes vækst, innovation og udvikling.
Under 4% af alle bestyrelsesposter besættes ved åbne opslag, så der er brug for nye måder at blive bragt i spil på - og det ”andet”giver bogen en masse helt konkrete bud på.
Bogen er et nyt bidrag til debatten om den massive homogenitet i de danske bestyrelser. Forfatteren sætter lys på mulighederne i de små og mellemstore virksomheder, som udgør 99% af alle danske virksomheder, og er dermed et alternativ til mediebilledet, der som oftest behandler bestyrelsesarbejdet i C20.
Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og henvender sig til dem, der står på spring til en bestyrelsespost, men kan med fordel også læses af direktører, ejerledere og bestyrelsesledere i de danske SMV’ere som et input til, hvordan de kan finde nye bestyrelsesprofiler.
Hvert kapitel indeholder helt konkrete hvorfor-vente-gør-det-her-allerede-nu-tips, som læseren med fordel kan gå i gang med, mens bogen læses - og når den er læst, så er man ganske langt i det forarbejde, der skal til for at komme i betragtning til en bestyrelsespost.
Om forfatteren
Laura Vilsbæk arbejder i en række bestyrelser og advisory boards og har selv en helt anden profil end det gængse bestyrelsesmedlem. Laura har desuden bloggen nyibestyrelsen.dk, hvor flere tusinde bestyrelsesinteresserede følger med.