Claus Nielsen
0Connections

One fee. Stacks of books

You don’t just buy a book, you buy an entire library… for the same price!

Always have something to read

Friends, editors, and experts can help you find new and interesting books.

Read whenever, wherever

Your phone is always with you, so your books are too – even when you’re offline.

ImpressionsAll

Claus Nielsen
Claus Nielsenshared an impressionlast year
💡Learnt A Lot

Super fortælling og meget relevant...

QuotesAll

Claus Nielsen
Claus Nielsenhas quoted2 years ago
pause – og så videre.
Når du begynder denne træning, så tag gerne mellem to og fem runder i boksen. Du kan godt blive lidt svimmel i starten – det indikerer bare, at du får presset mere ilt til hjernen. Hvis du bliver utilpas under eller efter træningen, så tal med din læge og få tjekket dine lunger. Når du har det fint med fem omgange, så går du op til ti omgange. Når det fungerer, så går du op til 15 omgange, og til sidst, når du kan tage 20 runder i Boksen, vil du kunne mærke roen og den centrering, der naturligt følger med.
Claus Nielsen
Claus Nielsenhas quoted2 years ago
Sæt 15 minutter af til denne træning. Find et sted, hvor du kan være uforstyrret, for det er vigtigt, særligt i begyndelsen, ikke at gøre det sværere for dig selv end højst nødvendigt. Stil dig bredstående med fødderne adskilt i hoftebredde. Fødderne er parallelle, ikke udadvendte som Chaplins eller indadvendte – men parallelle.
Placer vægten på ydersiden af foden, fra lilletåen og bagud til hælen, så der kommer en lille bue under svangen.
Knæene er let bøjede, ikke noget med strakte knæ, og heller ikke alt for langt ned, bare nok til, at du kan slappe af.
Forestil dig nu, at der hænger et lod ned fra din brystkasse – så det hænger mellem dine knæ – og flyt så vægten af din krop frem, så den finder sit naturlig tyngdepunkt – og ja ... det er noget længere fremme, end de fleste tror, men du kan mærke det, når det sker. Det føles næsten, som om man er ved at få overbalance. Dette er kroppens naturlige
Claus Nielsen
Claus Nielsenhas quoted2 years ago
du tæller til fem. Langsomt og roligt tømmer du dine lunger, og når der absolut ikke er mere luft tilbage, så holder du vejret, mens du tæller langsomt til fem – og så har du været rundt i Boksen én gang.
Det kan opleves lidt underligt de første par gange, for de fleste mennesker har faktisk glemt at trække vejret med lungernes fulde kapacitet. Det har de for travlt til, når de skal skynde sig sådan. Denne træning vil på sigt sikre, at du får den ilt til hjernen, du har brug for, og det kommer dig til gode, ikke mindst i de skærpede situationer, hvor du skal bruge alle dine hjernevindinger på at håndtere en besværlig person. Når du trækker vejret på denne måde, skaber du et vakuum, som bevirker, at det nyiltede blod kommer helt ud til cellerne, medbringende de optimale ressourcer for at klare det, de nu engang skal klare. Det er så enkelt, og Boksen er en af de teknikker, jeg stadig bruger regelmæssigt, f.eks. når jeg skal til et møde, hvor jeg ved, at der vil kunne opstå uenighed. Så bliver jeg lige siddende i bilen på parkeringspladsen og tager fem til syv runder i boksen, inden jeg går ind til mødet. Og det virker.
I begyndelsen er det klogt at træne hver dag. Når du er kommet op på 20 runder om dagen i Boksen og har gjort det i tre måneder, så er den ved at være på plads, din positive åndedrætskontrol. Derefter behøver du ikke gøre det så tit, for selv om du ikke træner dagligt, så kan du jo godt svømme de fire gange om året, du gør det.
Øvelse: Boksen
Vær for dig selv, når du træner. Stil dig i bredstående position, fødderne parallelle, vægten på ydersiden af fødderne. Lad kroppen finde lodlinjen, fornem din krops signaler, flyt fokus til dit åndedræt, træk vejret ind på fem, hold på fem, pust ud på fem, hold vejret på fem – og det var en runde i boksen. Du skal finde det tempo, der passer dig i åndedrættet – hverken for hurtigt eller for langsomt. Du skal tælle til fem på din indånding, tælle til fem i din pause, tælle til fem på din udånding og tælle til fem i din
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)